fbpx

Bicycle, Hiking & Kayaking - all in one

Discover the west coast on your active vacation

Departures: July 27th & August 4th

Vandra i Sverige & Bohuslän!

Att vandra i Sverige är en underbar semester.Låt oss paketera din/er vandringsresa i dom Svenska skogarna i Bohuslän. Bohusleden består av 27 etapper som bjuder på totalt 37 mil av naturskön och omväxlande vandring. Beroende på hur länge du vill vara borta och vilket tempo som passar er sätter vi ihop några etapper och ordnar med allt det praktiska!

Tillsammans lagar vi mat över öppen eld och njuter av allt som skogen har att erbjuda! När benen är möra och det börjar kännas lite kämpigt pausar vi med en skön kväll på restaurang och en bekväm säng på hotell. Varva tält, vindskydd och spa! Njut av vandring i dom svenska myllriga skogarna!

Urskog, dalar & höga toppar

Du som väljer att vandra i Sverige utefter Bohusleden bjuds på en omväxlande tur över berg, genom dalar, förbi skogstjärn och glesbevuxna myrar, runt sjöar och över kulturlandskap med betesmarker.

Det är lätt att hitta lugnet när du vandrar på det bohuslänska inlandet. Större delen av leden löper endast några mil från havet, men ändå sker vandringen genom lugna skogsområden och över karga myrar. Flera betydelsefulla naturområden går att bocka av, såsom Bohusläns högsta topp, Björnerödspiggen med sina 222 meter över havet, högplatån Kynnefjäll och Stora Getryggen utanför Göteborg. För dig som söker riktig urskog rekommenderas etapperna genom Svartedalens natur- och friluftsområde, ett av Västsveriges största sammanhängande barrskogsområden. Området har en vresig natur som andas mystisk storskog.

Mycket att upptäcka

Beroende på vilka etaper man väljer finns det mycket att upptäcka. I Kungälv har vi Bohus Fästning. Skalbanksmuseet i Udevall, där det också kan vara ett skönt stopp för att se civilastionen. Välbevarade hällristningar öster om Strömstad i söder torpruiner och några bebodda fjällgårdar i de norra delarna. Utspridda längs Bohusleden finns flertalet vindskydd och rastplatser där vi slår läger. Så kom till västkusten och gör din vandringsresa i Sverige – du kommer inte att ångra dig!

Hållbarhet

Att tänka på vår natur och omgivning är viktigt för oss på SwedenWestCoastExperiences. Därför väljer vi oftast mindre lokala samarbetspartners för att gynna affärslivet där vi verkar. Därför blir det oftare små boenden där vi möter den lokala befolkningen och upptäcker det genuina Sverige.Det är en självklarhet att vi väljer lokalt producerade råvaror och när det inte går blir det ekologiskt. Dessutom försöker vi påverka alla restauranger vi besöker att servera oss närodlad eller ekologisk mat. Vi njuter utav både kött, fisk, skaldjur och vegetariskt!

GOT A QUESTION? ASK CAROLINE!

Your email?


Your question?

we will respond as soon as possible