fbpx

Hållbarhet

Hållbarhetsklivet

Att tänka på vår natur och omgivning är viktigt för oss på SwedenWestCoastExperiences och vi försöker ständigt tänka på vad vi kan bidra med eller förändra för att göra vår påverkan på klimatet så liten som möjligt. Men för oss är hållbarhet mer än endast klimatet, det ska även vara socialt hållbart. Därför väljer vi oftast mindre lokala samarbetspartners för att gynna affärslivet där vi verkar. Därav blir det oftare små boenden där vi möter den lokala befolkningen och upptäcker det genuina Sverige.

Vi är anslutna till Västsvenska turistrådets Hållbarhetskliv, ett steg i att få företag att tänka på vad de gör, stort som litet.

Det är en självklarhet att vi väljer lokalt producerade råvaror och när det inte går blir det ekologiskt. 

Dessutom försöker vi påverka alla restauranger vi besöker att servera oss närodlad eller ekologisk mat. Vi njuter utav både kött, fisk, skaldjur och vegetariskt!

Vi kör elbil i företaget, har grön el ansluten till kontoret och planerar att sätta solceller inom nästa år.  Användning av engångsartiklar är liten på våra äventyr men när vi gör det så väljer vi träbestick och tallrikar gjorda av svanmärkta palmblad.

Innan våra gäster besöker oss och ska ge sig ut i skogen eller på havet, så skickar vi en liten påminnelse om vad allemansrätten innebär och att värna om naturen och inte lämna kvar något skräp. Vi uppmanar även våra besökare att ta sig hit med tåg.

En gång om året – på Kusträddardagen, städar vi stränder i Södra Bohuslän. Detta gör vi tillsammans med Stenungsunds scoutkår och Stenungsbaden Yacht Club.

GOT A QUESTION? ASK CAROLINE!

Your email?


Your question?

we will respond as soon as possible