UA-128487692-2

Långweekend på västkusten

Göteborg & Södra Bohuslän

Höjdpunkter – Långweekend på västkusten

Snabbfakta

  • Avgångar: Måndag, Torsdag & Söndag, hela året
  • Måltider: Frukost + 3 luncher + 1 middag
  • Resans längd: 5 dagar/4 nätter
  • Boende:♦♦♦◊◊
  • Typ av resa: Resa på egen hand. Ni möter upp er Äventyrsfixare vid ett tillfälle, under vandringen på Dyrön. 
En man som kommit till toppen på vandringsleden på Dyrön
vandringstur på Marstrand
Två kvinnor som njuter av vår solen på en brygga på Käringön
bartender serverar vin på wine mechanics
goteborgtram-2304870__340
Stad till Skärgård – En Långweekend På Västkusten.
 

 

Tycker du om att få lite utav allt?

Då är detta paketet något för dig! Här upptäcker du både staden Göteborg & får njuta av smultronställen i Södra Bohuslän. Resan startar i Sveriges näst största stad, Göteborg och med en vinprovning på Nordens första Urban Winery! 

Alla ölälskare kan glädja sig åt att det även blir ett besök på  mikrobryggeri  och självklart bjuder vi in till fantastiska västkustsmaker som fisk, skaldjur och lokalt producerade produkter. På våra pittoreska skärgårdsöar, bjuds det på härlig natur, släta granitklippor och det salta havet på västkusten som måste upplevas.  Det kommer att vandras, paddlas kajak & njutas! 

Detta är en aktiv långweekend på västkusten med stor variation!

DAG 1 – HÄRLIGA GÖTEBORG

Morgon Du och ditt sällskap blir upphämtade på tågstationen i Göteborg och vi beger oss direkt till Wine Mechanics – Nordens första urbana vinproducenten! På plats väntar en resa genom deras historia, produktion och tillvägagångssätt och självklart får ni prova fantastiska viner. En fröjd för dina smaksinnen! Under tiden av ert besök, körs ert bagage till hotellet.

LunchDet bjuds på en välkomponerad och smakfull trerätters lunch på Wine Mechanics

Eftermiddag Spårvagn är ett transportmedel som hatas eller älskas i Göteborg, vilket som, så är det en traditionsrik del av Göteborg och med vagnens hjälp tar ni er till Haga.Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar med de klassiska landshövdingehusen, kullerstensgatorna och hela kvarteret andas ”Albert & Herbert”. Här kan du strosa och kika in i Göteborgs äldsta cykelaffär, fika på en solig uteservering och det finns flera pittoreska restauranger och butiker.

Kväll Upptäck underbara pulserande Göteborg! Göteborg är lagom stort och med bekväma skor på fötterna tar ni er fram längs med kanalen, genom stadsmyllret eller upp på någon av höjderna för att beundra älvens inlopp och hamnstråket. Kartor och Våra Göteborgstips, ger er gott om inspiration till en skön kväll i goà Göteborg.

marknad på haga i Göteborg

DAG 2 – PITTORESKA MARSTRAND

Morgon Efter en skön natts sömn tar ni tåget till Kungälvs station, där ni blir upphämtade med bil och körda till den pulserande skärgårdsön Marstrand. Innan färjelägret  Marstrand stannar vi till på ett av Västsveriges alla mikrobryggerier, Inland bryggeri, för besök och ölprovning. Brygghallen ligger i en gammal varvslokal och har en historia som inspirerar bryggarmästaren. Varje öl berättar om spännande tider, händelser och människor från trakten

Lunch Resten utav dagen spenderas på egen hand med att upptäcka Marstrand, ön som i många år har huserat det fina folket, arrangerat världsunika seglartävlingar och i tidernas begynnelse agerat som fängelseort. Ni tar färjan över sundet och njuter resten av dagen.

Vandringsleden som tar dig runt hela ön, bjuder på en fantastisk utsikt över havet, första delen går i lummig skogsstig och vidare ut på kala klippor med ett dramatiskt landskap som är häpnadsväckande vackert. Ta en tur tillbaka i tiden & besök fd fängelset Carlstens fästning,  Kom tillbaka till öns insida och den sprudlande kajen. Här hittar ni säkert en trevlig restaurang för ett svalkande glas och en god bit mat. På Marstrand, passerar en dag hiskeligt fort!

Foto Göran Assner

DAG 3 – DYRÖN

Morgon Efter frukost på hotellet hoppar ni på båten till natursköna Dyrön. Båtturen tar ungefär en timma och kryssar fram mellan de små öarna och skären, saltstänkta vågor inkluderat!

Lunch Väl framme på Dyrön möter er Äventyrsfixare upp på kajen, tar er till ert boende där ni lämnar era väskor och gör er redo för en vandringstur.  Vandringsleden tar er upp till Dyröns högsta topp, där vi tillagar vår lunch som intas med en underbar utsikt över öarna Åstol & Marstrand

Eftermiddag Ta er tid att upptäcka ön, bada, sola eller varför inte prova på att fiska krabbor från kajkanten. Är vädret av det blötare slaget är det mysigt att krypa in på hotellet och höra regnet som smattrar mot rutan.

Kväll  På kvällen blir det bastubad om man önskar, traditionellt, havsnära och naturligtvis med ett svalkande dopp i havet. Skaldjur av olika slag och klassiska tillbehör som aioli, bröd & paj serveras på bryggan med solnedgången & ljudet från vågorna som sällskap.

DAG 4 – KAJAK 

Morgon Utvilade och med en god frukost i magen är det dags att ge sig iväg på ert nästa äventyr. Ni ska ta er till Käringön och en bit görs det med kajak. Ni blir väl omhändertagna av er guide som möter er med kajaker, flytvästar och utrustning för en säker tur längs med kustbandet.

Lunch Någonstans utefter kusten stannar ni till med era kajaker för bad & lunch

Eftermiddag/Kväll Väl framme på Käringön lämnar ni kajakerna och havets vågor för att checka in på hotellet och spenderar sedan resten av kvällen på egen hand. Käringön är en fantastisk bilfri ö, full med vita små skärgårdshus och röda sjöbodar. Historien sträcker sig från 1500-talet och formas av det hårda livet som det innebar att vara fiskare och havets ständiga närvaro. Havet tog och havet gav. Följ gärna hembygdsföreningens rundvandringar för att lära er mer.

DAG 5 – KÄRINGÖN

Denna dag spendera ni helt på egen hand på Käringön.  Härligt avslappnade på klipporna eller promenerandes runt ön med det skummande havet och saltstänket. Vädret är alltid närvarande på Käringön och öarna i skärgården. Att leva här ute är att anpassa sig och ta dagen som den kommer.

Passa på att bara njuta av denna underbara personliga skärgårdsö, mycket mer Bohuslän än så här kan det inte bli!

Vid 18.00 går färjan tillbaka till Orust, där er äventyrsfixare väntar och skjutsar till Stenungsunds station (om inget annat är överenskommet).

Tips! Boka till en extra natt i Stenungsund eller Göteborg!

7964 per person

minimum 2 personer