fbpx

Långweekend på västkusten

Göteborg & Södra Bohuslän

Höjdpunkter – Långweekend på västkusten

Snabbfakta

  • Avgångar: Måndag, Torsdag & Söndag, hela året
  • Måltider: Frukost + 3 luncher + 1 middag
  • Resans längd: 5 dagar/4 nätter
  • Boende:♦♦♦◊◊
  • Typ av resa: Resa på egen hand. Ni möter upp er Äventyrsfixare vid ett tillfälle.
En man som kommit till toppen på vandringsleden på Dyrön
vandringstur på Marstrand
Två kvinnor som njuter av vår solen på en brygga på Käringön
bartender serverar vin på wine mechanics
goteborgtram-2304870__340
Stad till Skärgård – En Långweekend På Västkusten.
 

 

Tycker du om att få lite utav allt?

Då är detta paketet något för dig! Här upptäcker du både staden Göteborg & får njuta av smultronställen i Södra Bohuslän. Resan startar i Sveriges näst största stad, Göteborg och med en vinprovning på Nordens första Urban Winery! 

Alla ölälskare kan glädja sig åt att det även blir ett besök på  mikrobryggeri  och självklart bjuder vi in till fantastiska västkustsmaker som fisk, skaldjur och lokalt producerade produkter. På våra pittoreska skärgårdsöar, bjuds det på härlig natur, släta granitklippor och det salta havet på västkusten som måste upplevas.  Det kommer att vandras, paddlas kajak & njutas! 

Detta är en aktiv långweekend på västkusten med stor variation!

DAG 1 – HÄRLIGA GÖTEBORG

Morgon Du och ditt sällskap börjar äventyret i Göteborg och beger er direkt till Wine Mechanics – Nordens första urbana vinproducenten! På plats väntar en resa genom deras historia, produktion och tillvägagångssätt och självklart får ni prova fantastiska viner. En fröjd för dina smaksinnen! 

LunchDet bjuds på en välkomponerad och smakfull trerätters lunch på Wine Mechanics

Eftermiddag Spårvagn är ett transportmedel som hatas eller älskas i Göteborg, vilket som, så är det en traditionsrik del av Göteborg och med vagnens hjälp tar ni er till Haga.Haga är en av Göteborgs äldsta stadsdelar med de klassiska landshövdingehusen, kullerstensgatorna och hela kvarteret andas ”Albert & Herbert”. Här kan du strosa och kika in i Göteborgs äldsta cykelaffär, fika på en solig uteservering och det finns flera pittoreska restauranger och butiker.

Kväll Upptäck underbara pulserande Göteborg! Göteborg är lagom stort och med bekväma skor på fötterna tar ni er fram längs med kanalen, genom stadsmyllret eller upp på någon av höjderna för att beundra älvens inlopp och hamnstråket. Kartor och Våra Göteborgstips, ger er gott om inspiration till en skön kväll i goà Göteborg.

marknad på haga i Göteborg

DAG 2 – PITTORESKA MARSTRAND

Morgon Efter en skön natts sömn tar ni er vidare till den pulserande skärgårdsön Marstrand.

Lunch Resten utav dagen spenderas på egen hand med att upptäcka Marstrand, ön som i många år har huserat det fina folket, arrangerat världsunika seglartävlingar och i tidernas begynnelse agerat som fängelseort. Ni tar färjan över sundet och njuter resten av dagen.

Vandringsleden som tar dig runt hela ön, bjuder på en fantastisk utsikt över havet, första delen går i lummig skogsstig och vidare ut på kala klippor med ett dramatiskt landskap som är häpnadsväckande vackert. Ta en tur tillbaka i tiden & besök fd fängelset Carlstens fästning,  Kom tillbaka till öns insida och den sprudlande kajen. Här hittar ni säkert en trevlig restaurang för ett svalkande glas och en god bit mat. På Marstrand, passerar en dag hiskeligt fort

Foto Göran Assner

DAG 3 – VANDRING

Morgon Efter frukost beger ni er vidare till Stenungsund och chekar in på Surfviken – ett mysigt B&B precis vid havet.

Lunch Väl framme möter ni er Äventyrsfixare  och gör er redo för en vandringstur.  Vandringsleden är ute i Svartedalens naturreservat och bjuder på en fantastisk natur och de kristallklara insjöarna duggar tätt. Ni får med er lunch i ryggsäcken att tillaga utefter vandringen.

Eftermiddag/KvällTa er tid att upptäcka skogen. När ni är nöjda tar ni er tillbaka till Surfviken – här kan ni bada, sola eller varför inte prova på att fiska krabbor från kajkanten. Är vädret av det blötare slaget är det mysigt att krypa in på rummet och höra regnet som smattrar mot rutan. Eller varför inte slå sig ner framför brasan i restaurangen med något gott att dricka. Känner ni för att upptäcka Stenungsunds centrum är det endast en kort promenad bort.

DAG 4 – KAJAK 

Morgon Utvilade och med en god frukost i magen är det dags att ge sig iväg på ert nästa äventyr. Ni ska ut med kajaker och kryssa fram mellan de små öarna och skären och kanske lite saltstänkta vågor inkluderat. Ni får flytvästar för en säker tur längs med kustbandet.

Lunch Någonstans utefter kusten stannar ni till med era kajaker för bad & lunch

Eftermiddag/Kväll På kvällen blir det bastubad om man önskar, traditionellt, havsnära och naturligtvis med ett svalkande dopp i havet. Skaldjur av olika slag och klassiska tillbehör som aioli, bröd & paj serveras på altanen med solnedgången & ljudet från vågorna som sällskap.

DAG 5 – KÄRINGÖN

Denna dag spendera ni helt på egen hand på Käringön.  Härligt avslappnade på klipporna eller promenerandes runt ön med det skummande havet och saltstänket. Vädret är alltid närvarande på Käringön och öarna i skärgården. Att leva här ute är att anpassa sig och ta dagen som den kommer.

 Käringön är en fantastisk bilfri ö, full med vita små skärgårdshus och röda sjöbodar. Historien sträcker sig från 1500-talet och formas av det hårda livet som det innebar att vara fiskare och havets ständiga närvaro. Havet tog och havet gav. Följ gärna hembygdsföreningens rundvandringar för att lära er mer.

Passa på att bara njuta av denna underbara personliga skärgårdsö, mycket mer Bohuslän än så här kan det inte bli!

Vid 18.00 går färjan tillbaka till Orust.

Tips! Boka till en extra natt i Stenungsund eller Göteborg!

7964 per person

minimum 2 personer

GOT A QUESTION? ASK CAROLINE!

Your email?


Your question?

we will respond as soon as possible