UA-128487692-2

Långweekend på västkusten

Göteborg & Södra Bohuslän

Höjdpunkter – Långweekend på västkusten

  • Vinprovning på Wine Mechanics – första urbana vinproducenten i Norden!
  • Salta havet & granitklippor
  • Skaldjursmiddag på bryggan
  • Den pittoreska skärgårdsön Käringön
  • Vandring på natursköna Dyrön

Snabbfakta

  • Avgångar: Måndag, Torsdag & Söndag, hela året
  • Måltider: Frukost + 3 luncher + 1 middag
  • Resans längd: 5 dagar/4 nätter
  • Boende:♦♦♦◊◊
  • Typ av resa: Resa på egen hand. Ni möter upp er Äventyrsfixare vid ett tillfälle, under vandringen på Dyrön. 

Moments to Capture

En man som kommit till toppen på vandringsleden på Dyrön

Photo Fredrik Schenholm

Foto Amplifyphoto

Foto Amplifyphoto

foto Amplifyphoto

foto Tina Stafren

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
Stad till Skärgård – En Långweekend På Västkusten.
Tycker du om att få lite utav allt?

Då är detta paket något för dig! Därför vi upptäcker både Göteborg & Södra Bohuslän. Vi startar resan i Sveriges näst största stad Göteborg och det med vinprovning på Nordens första Urban Winery! Alla ölälskare kan glädja sig åt att vi även besöker ett mikrobryggeri samt pittoreska skärgårdsöar, där det bjuds på härlig natur, salta granitklippor och havet på västkusten som måste upplevas.  Det kommer att vandras, paddlas kajak & njutas! Detta är en långweekend på västkusten med stor variation!

DAG 1 – HÄRLIGA GÖTEBORG

Morgon Ni blir upphämtade på tågstation i Göteborg. För att sedan ta er till Wine Mechanics – första urbana vinproducenten i Norden! På plats väntar en resa genom deras historia och ni får testa fantastiska viner. En fröjd för dina smaksinnen!

LunchDet bjuds på en trerätters lunch på Wine Mechanics

Eftermiddag tar ni spårvagnen till Haga. En av Göteborgs äldsta stadsdelar. En mysig gata med flera pittoreska restauranger och butiker. Köp din olivolja, ta en kaffe i solen och njut.

Kväll upptäck underbara pulserande Göteborg!

marknad på haga i Göteborg

DAG 2 – PITTORESKA MARSTRAND

Morgon Efter en skön natts sömn tar ni tåget till Kungälvs station, där ni blir upphämtade med bil och körda till den pulserande skärgårdsön Marstrand. Innan färjan över till Marstrand stannar vi till på Inlandsbryggerier för ölprovning, Vilket är ett utav Västsveriges alla mikrobryggerier av öl.

Lunch Resten utav dagen spenderas på egen hand att upptäcka Marstrand. Här kan ni bada, äta & njuta. Promenera på klipporna runt ön, ta en tur tillbaka i historien & besök Carlstens fästning

Foto Göran Assner

DAG 3 – DYRÖN

Morgon Efter frukost hoppar ni på båten till natursköna Dyrön.

Lunch framme på Dyrön gör ni er redo för en vandringstur här kommer ni att möta upp er Äventyrsfixare.  Vandringsleden  leder upp till Dyröns högsta topp. Där tillagar vi och grilla  lunchen med en underbar utsikt över Åstål & Marstrand

Eftermiddagupptäck ön på det sett ni själva föredrar. Bada, sola eller varför inte prova på att fiska krabbor från kajkanten.

Kväll På kvällen blir det bastubad om man önskar. Skaldjur serveras på bryggan med solnedgången & ljudet från vågorna som sällskap

DAG 4 – KAJAK 

Morgon Utvilade ger ni er på nästa äventyr. Ni ska ta er till Käringön & en bit görs det med kajak

Lunch Någon stans utefter kusten stannar ni till för bad & lunch

Eftermiddag/Kväll Väl framme på Käringön checkar ni in i era rum och spenderar sedan resten av kvällen på egen hand. Käringön är en fantastisk bilfri ö, full med vita små skärgårdshus och röda sjöbodar. Hopa i plurret kan du göra var du vill runt hela ön, det finns ett flertal restauranger och fik att välja mellan. Här försvinner en dag oförskämt snabbt.

DAG 5 – KÄRINGÖN

Denna dag spendera ni helt på egen hand på Käringön. Passa på att bara njuta av denna underbara personliga skärgårdsö. Drömmer du om att upptäcka Bohuslän, så är detta ett utav dom absolut bästa ställena att göra det på. Mycket mer Bohuslän än så här blir det inte!

7964 per person

minimum 2 personer

GOT A QUESTION? ASK CAROLINE!

Your email?


Your question?

we will respond as soon as possible


@SWEDENWESTCOASTEXPERIENCES AT INSTAGRAM