UA-128487692-2

Svampsafari

Plocka, tillaga, ät & njut!
previous arrow
next arrow
Slider

Söndagar – 16 augusti, 20 september & 4 oktober

är ni ett företag eller några vänner som vill någon annan dag – skicka en förfrågan.

 Följ med vår fantastiska svampkonsulet Theresia Lückner ut i Svartedalen och plocka svamp, samtidigt som ni fyller på er kunskapsbank. Efter ca 1 1/2 timmes svampexpedition möts vi upp för att tillaga godsakerna ni funnit. Vi gör en förrätt samt en varmrätt och hjälps åt att hacka, blanda samtidigt som vi hänger runt elden för lite gott snack och tips på hur du bäst tillagar dina svampar för bästa resultat! Vi bjuder på gott att dricka och rundar av måltiden med kokkaffe över öppen eld!

PS. glöm inte badkläder, det är inte långt till sjön!

previous arrow
next arrow
Slider
svampexpedition
Vem är Theresia? Här berättar hon själv. 👇

Mitt namn är Theresia Lückner och jag är svampkonsulent.Jag bor på västkusten och rör mig mycket i vackra Svartedalen här i Västra Götaland. Mitt största intresse är matsvamp och dess förväxlingar. I Sverige har vi ca 100 sorter som räknas till matsvamp och drygt 70 av dem har jag haft turen att hitta och plocka.

Vad är en svampkonsulent?Som svampkonsulent innehar jag grundutbildning i svampkunskap och har koll på de senaste rönen samt nytta och risker med svamp,  har även kunskap om vilka svampar man tryggt kan plocka, äta och vilka du bör låta bli. Jag lär dig hur man hanterar, tillagar och när och hur du kan finna olika svampar. Tyvärr kan jag inte alla dryga 10 000 arter av svamp som faktiskt finns i Sverige men om det är något jag är osäker över har jag meriterad kontakter för hjälp och svar.

Följ med mig ut i skogen och lär dig mer om svamp!

 
Boka
1465 per /person

Fri avbokning

Först när ni mottagit en bekräftelse, är ni bokade.

svampexpedition

Hur funkar det?

Vi möts upp vid 10.00 (plats kan variera från tillfälle till tillfälle beroende på var det är bäst chans för dagen att finna svamp). Ni vandrar tillsammans med Theresia i ca 1 1/2 timma, för att plocka svamp.Ni tillagar maten tillsammans med er kock och äventyrsfixare, ca 3 timmar

Vad ingår?

  • 1 svampkonsulent
  • 1 kock/äventyrsfixrare
  • Sittunderlag
  • Dryck 0% öl, vatten, must, sötdricka, kokkaffe
  • 2 rättersmiddag över öppen eld – förrätt och varmrätt
  • Förstahjälpenkit
Boka
1465 per /person

Först när ni mottagit en bekräftelse, är ni bokade.

Behöver ni hjälp med bokningen?

Ring +46704945696 eller mejla contact@swedenwestcoastexperiences.se