fbpx

Upplev två öar på riktigt

- stressa inte igenom upplevelsen

VÄLKOMNA ATT UPPTÄCKA MINA HEMTRAKTER!

Tillsammans upptäcker vi det bästa av vad Orust, Tjörn och Stenungsund har att erbjuda. Våra smaklökar får en egen resa då vi äter på gårdar utefter vägen och några av regionens bästa restauranger med smaker och råvaror från Västkusten.Istället för att ta oss igenom Tjörn och Orust på 2 dagar, vilket går. Stannar vi kvar och upplever nästan allt som dessa juveler har att erbjuda.

På detta äventyr har vi cykeln som transportmedel. För att njuta av denna resa behöver man inte vara vältränad. Utan ertapperna är anpassad för alla. Tycker du om att vara aktiv på semestern njuta av god mat, hav och lite äventyr är detta rätt resa för dig!

DAG 1 – DYRÖN MED SKALDJUR & BASTU

Morgon Vi möts upp vid 9 tiden. Där kartor och information fås under en liten fika. Sedan hoppar vi på cyklarna och tar oss till Rönnäng för att ta färjan till Dyrön.

LunchVäl på Dyrön parkerar vi cyklarna och går en vandringsled upp i berget med utsikt över havet mot Åstål och Marstrand. På toppen tar vi en paus och grillar vår lunch med utsikten som sällskap.

Eftermiddag Sedan får ni upptäcka ön på egen hand för den som vill testa på krabbfiske finns utrustning att bistå.

Kväll Är det bastubad i öns gemensamma bastu. På bryggan dukas det upp med skaldjur och vin till ljudet av vågorna och solnedgång som utsikt innan vi kryper till sömns.

DAG 2 – SILLENS DAG

Morgon Efter färje turen tillbaka till fastlandet cyklar vi vidare till klädesholmen och besöker sill museet– ”klädesholmens museum ”sillebua” är intrymt i en gammal konservfabrik i den äldsta delen av klädesholmen. Museet visar klädesholmens historia och utveckling med tonvikt på fisk- och sillberedning (ca 1860 – 1960).”

Lunch Avnjuts på det prisbelönta hotellet Salt & Sill där vi självfallet smakar på deras berömda sillar.

Eftermiddag Vi cyklar vidare ut efter havet tills vi kommer till Fagerfjäll. Där checkar vi in hos familjen Olofsson på Tyfta gård.–”Tyfta västergård är en släktgård som gått i arv sedan slutet av 1800 talet där familjen Olofsson idag bedriver nötdjurs uppfödning och som nich till jordbruket bedriver hotell med Bed and Breakfast och en liten genuin typisk fransk gårdsrestaurang”.

Kväll Bjuds vi en 3-rätters fransk meny med lokala råvaror från ön.

DAG 3 – PILANE & SKÄRHAMN

Morgon Efter frukost hoppar vi upp på våra cycklar och tar oss till Pilane och sedan Breviks Kile.”Följ med på en spännande och annorlunda konstupplevelse. Mitt i ett bohuslänskt kulturlandskap med spår från stenåldern och med betande får arrangeras varje sommar en skulpturutställning med världsledande konstnärer. Skulptur i Pilane är en upplevelse för alla, både stora och små

En av bohusläns förnämsta uppehållsplatser för vadare och simfåglar finns på Tjörn, Breviks Kile. här kan du se flera arter som tex strandskata, ljungpipare, större strandpipare,pilgrimsfalk liksom naturligtvis änder och gäss och ett flertal mer arter.”

Lunch Skärhamn – där serveras lunchen på den white guide omnämnda restaurang Vatten där köksmästaren Marcus Fehlin serverar omsorgsfult tilllagad mat från havet och Bohuslän.

Eftermiddag Upptäck skärhamn . Tips – bada, besöka akvarellmuseét kika in i byns två boutiqer, ta en fika på Sandbergscafé eller ett gott glas vin på bryggan till Port Sud.

 

Kväll Kanske är ni sugna på spansk tapas – trot eller ej så finns det att hitta i en utav dom Bohuslänska sjöbodarna – kan varmt rekomenderas!

 

DAG 4 MOLLÖSUND. IDAG TAR VI I LITE EXTRA

Morgon Cycklar vi till Sundsbysäteri“ Sundsby säteri finns mycket att upptäckabåde inom natur, kultur och historiaSäteriet bjuder  en spännande och intressant historia med flera naturstigar och ett vackert parklandskapHär finns också en utställning om Margareta Huitfeldt och säteriets historianaturlekpark för barnen och mycket mer.”

Lunch parkerar våra cyklar och utforskar deras vandringsleder efteråt avnjuter vi en lunch i  trädgården

Efetrmiddag På vägen till Mollösund tar vi en fika paus på Tavelgården – orust ”saluhall”.

Kväll Framme i Mollösund ägnar ni tiden åt bad, Stand up padling eller bara strosa runt i den lilla orten testa byns restauranger samtidigt som ni tittar på båtarna som kommer och lämnar hamnen – kan vara väldigt trevlig underhållning!

Dag 5 – Sälsafari-vågar du bada med dom?

Morgon Kort cykeltur till Nösund där hoppar vi på skeppare Toms båt. Han tar oss ut på en sälsafari. Ibland kan det ligga uppemot 150-200 sälar på en udde. Vågar man så kan man ta ett dopp i det blå tillsammans med sälarna.

Lunch Med saltvatten i håret tar vi oss vidare till Hällvikstrand och får oss något att äta på Mias Sjöbod.En kort bit därifrån går färjan till det Bohuslänska paradiset –  Käringön, där resten av dygnet ska spenderas.

Kväll Ön bjuder på gott om restauranger att välja mellan bla. den omtalade Pettersons krog – där behöver man boka bord för att vara garanterad plats

Sälsfari i Bohuslän

DAG 6 KAJAK RUNDAR AV MED SPA

Morgon Från färjan är det en kort cyckeltur till Lådfabriken”-lådfabriken var en gång “fisklådefabriken” och ligger i den vackra skärgården på västkusten. Lådfabriken ligger endast 30 meter från Skagerraks strand. Ta en titt i en unik byggnad med fyra individuellt inredda rum med eget badrum.”

Lunch Vi pakerar vi våra cyklar. Här badar vi en liten stund för att sedan få en lyxig lunch.

Eftermiddag Mätta hoppar vi i kajaker och paddlar hela vägen till Malöströmar och tar oss vidare igenom dom hela vägen fram till Evert Taubes Malö – ”Malö har blivit riksbekant genom Evert Taubes visor om trakten, varav “Maj på Malö” är en av de allra mest kända.”

Kväll Efter några timmar till sjöss blir vi upphämtade med bil och skjutsade till spa och hotell Stenungsbaden – där vi kopplar av i diverse pooler och bastu med utsikt över havet och solnedgången och för dom som har lust bjuds det kvällsunderhållning

DAG 7- SISTA DAGEN

Morgon Utvilade efter en härlig kväll i Stenungsbadens spa och en natt i en skön säng. Njuter ni av en av västsveriges bästa frukostbufféer.

Lunch När ni är redo cyklar ni över bron till Stenungsunds centrum.

Här finner ni affärer, kafén & restauranger som vanligt med havet som sällskap!Senast kl 18 denna dag ska cyklarna lämnas tillbaka.

Södra Bohuslän på sju dagarVi tar vi oss runt Tjörn, Orust & Stenungsund på cykel. Detta är en aktiv semester som alla klarar av.  Vi står för service dyngnet runt ifall det händer något med er cykel eller annat som funderas över.

I paketet ingår 7 måltider alla övernattningar och aktiviteter. Önskas hyra cykel går det eller om man har egen.

Moments to Capture

GOT A QUESTION? ASK CAROLINE!

Your email?


Your question?

we will respond as soon as possible