UA-128487692-2

Vandra i Göteborg och Bohuslän

Vandringsresa medecin för både kropp och själ

Höjdpunkter – Vandra i Göteborg & Bohuslän

  • Matlagning ute i naturen
  • Myllriga urskogar
  • Vinprovning på Wine Mechanics
  • Gunnebo slott & Trädgårdar
  • Morgondopp i sjön

Snabbfakta

  • Avgångar: Måndag, Torsdag & Fredag, Maj – Augusti
  • Måltider: Alla frukostar, 2 middagar, 2 luncher, 1 picknick
  • Resans längd: 4 dagar/3 nätter
  • Boende: Bed & Breakfast & Tält

Moments to Capture

Photo Happy Visuals

Photo Happy Visuals

Man fiskar i sjö på västkusten
Matlagning ute i naturen
Vandra i Sverige, Bohuslän, Bohusleden
bartender serverar vin på wine mechanics
previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Vandringssemester är inte bara en semester det är också medicin för kropp och själ!

Upptäck Göteborg & Bohusleden!  3 nätter / 4 dagar

Följ med på denna tur, då vi vandra både i Göteborg och Bohuslän. Vi upptäcker dom fantastiska omgivningarna runt Gunnebo slott, när vi är i Göteborg är det ett måste med en vinprovning på Nordens första stadsvinproducent. Ni kommer att vandra i mystisk urskog med vresig natur i Svartedalens naturreservat samt tillaga eran mat över öppen eld med sjön som sällskap.

DAG 1 – VÄLKOMMEN!

Checka in på Lisebergsbyn, här bor du precis intill Bohusleden. Här börjar ni er vandring åt söder. Första etappen går från Skatås till Kåsjön. På vägen passerar ni Härlanda tjärn kanske att det är läge för ett svalkande dopp, har ni barnen med er finns där en populär naturlekplats. Tycker du om fåglar? Här kan ni ta en avstickare på 400m där man finner ett fågeltorn att skåda fåglar från.

Uppe på berget Getryggen finner ni en underbar utsikt över Göteborg och Sävedalen därför rekomederar vi en kaffepaus vid vindskyddet. Vandringen fortsätter längs dramatiska raviner och en härlig blandning av karga hällmarker och lummig lövskog. Det finns också goda chanser att se vilt såsom älg och rådjur men även dom mindre djuren är värda din uppmärksamhet som grävling, räv och hare.

Nu kan ni välja att avsluta dagens vandring eller fortsätta in på nästa etapp som leder er till Gunneboslott där vi varmt rekommenderar att ni njuter av en middag innan ni hoppar på bussen hem.

DAG 2 – VANDRING & VINPROVNING

Idag tar ni och vandrar åt norr istället.  Vi startar från Kåsjön där jag rekommenderar ett bad och lunch på badställets servering. Ni vandrar genom gammal och vacker naturskog tills ni kommer till Jonsereds gammla brukssamhälle.

Jonsered är en tidigare typisk bruksort och bär en tydlig skotsk prägel då nästan hela brukssamhället är byggt av den skotske entreprenören William Gibson under början av 1840-talet.  Idag hittar du restaurang, hotell och café bland de gamla industrilokalerna. Vandra runt och känn historiens vingslag från brukssamhällets tid. Höjdskillnaden mellan sjön Aspen och Säveån gav vattenkraft åt industrierna. Missa inte Jonsereds trädgårdar som är en fri tolkning av den 1800-talsträdgård som tidigare låg på platsen. Om du vill kan du ta en fika i trädgårdscaféet.

Sedan hoppar ni på spårvagnen för att ta er till Wine Mechanics – nordens första urbana vinproducent. Wine Mechanics ligger i Gammlestadens slakthusområde i gamla slakthuset därför bjuds det på en grym atmosfär i dom äldre lokalerna. En självklarhet är en vinprovning tillsamman med eran tre-rätters meny.

Därifrån går bussar och spårvagnar kontinuerligt som kan ta er hem eller varför inte fortsätta upptäcka Göteborg!

DAG 3 – MATLAGNING UTE I NATUREN!

Efter frukost blir ni upphämtade med bil för att ta er till nästa etapp – Svartedalens naturreservat. Ni får med er en lättare lunch i ryggsäcken. Ni vandrar genom gammalt kulturlandskap, där flera torpruiner låter oss ana hur livet tedde sig för de som en gång bodde här.

Ni kommer fram till Ålevattnet där ert läger för kvällen är. Där finner ni instruktioner för att tillaga er mat över öppen eld, bor i tält och njuter av tystnaden, skogen, sjön och ert sällskap.

DAG 4 – SISTA ETAPPEN

Sista vandringen är i mystisk gammal urskog med otämjd vresig natur. Längs vägen finns det gott om sjöar att svalka sig i. Mat för dagen har ni i era ryggsäckar och pausar när ni känner för det. Här slår man sig ner där man står i skogen!

När vandringen är över väntar transfer tillbaka till Stenungsundsstaion. (Önskar man transfer till Göteborg eller Landvetter flygplats går det att ordna)

5284 per person

minimum 2 personer

GOT A QUESTION? ASK CAROLINE!

Your email?


Your question?

we will respond as soon as possible


@SWEDENWESTCOASTEXPERIENCES AT INSTAGRAM