fbpx

Vandra med barn – hela året

Koppla av med dom du älskar mest!

Höjdpunkter – Vandra med barn

Snabbfakta

  • Avgångar: Alla dagar, hela året.
  • Måltider: Helpension 
  • Resans längd: Välj mellan 1,2 eller 3 dagar
  • Boende: Hotell
  • Svårighetsgrad: Anpassas efter din familj.

Välj det alternativ som passar just dig och din familj på er vandringsresa.

 

På denna outdoorsemester erbjuder vi tre olika alternativ, som ni kan läsa om nedan. Önskar ni vara borta en, två eller tre dagar? Vi fraktar ert bagage och kör er fram och tillbaka till alla utgångspunkter samt ordnar med alla måltider – allt för att ni ska slippa planera och ”tänka” själva!

Detta är ett äventyr där ni verkligen kan koppla av, upptäcka och ha väldigt roligt tillsammans med dom ni älskar allra mest!

Alternativ 1

Ni vandra i tät skog på skogsstigar, i ett spektakulärt landskap.  Sjöarna ligger tät i Svartedalens naturreservat och närheten till ett dopp är aldrig långt borta (som enligt oss passar sig året om 😉).

Beroende på ålder på barnen och vad du tror att din familj klarar av, har vi olika leder att välja mellan. Detta är något vi kommer överens om innan äventyrets avgång. 

Förmiddag/Lunch  Du och din familj blir upphämtade vid Surfviken (om inget annat är överenskommet), för att åka till vandringens startpunkt. Väl framme har vi en kort genomgång, ni får en ryggsäck med picknick, fika & vatten att ha utefter vandringen. 

Middag  När ni vandrat klart väntar en måltid runt öppen eld, där även maten blir tillagad – utav dig och din familj. När ni når platsen så väntar det gott att dricka, till både föräldrar och barn samt en korg med råvaror och tydliga instruktioner, för hur ni ska tillaga er mat. Det finns ved och hjälpmedel för att få igång brasan enkelt. 

Detta brukar var mycket uppskatta av dom små, att få vara med och göra upp elden och se maten tillagas över den.

Barn som grillar marshmallows över elden

Kväll När ni är nöjda blir ni upphämtade med bil, för att ta er till kvällens boende där det väntar en kvällsmacka. Boendet ligger centralt i Stenungsund precis vid vattnet med tillgång till bastu och bad, vill man upptäcka byn på kvällen är det promenadavstånd.

Dag 2  Antingen så väljer ni att fortsätta ert äventyr med alternativ 2 eller 3, eller så är ni nöjda för denna gång.

Alternativ 2

Avsluta äventyret med sälsafari.    Fånga sista dagen på äventyret med sälsafari i vår vackra Bohuslänska skärgård på den svenska västkusten. Knubbsälen är lätt att hitta på en klippa hela året, ofta lapandes efter sol eller i vattnet. Detta är en upplevelse som hela din familj kommer att uppskatta!

Efter sälsafarin väntar transport tillbaka till Stenungsunds station (om inget annat är överenskommet)

En tjej som sitter på bryggan i solen en höstdag

Alternativ 3

Istället för att avsluta äventyret med sälsafari byter ni ut skogen mot havet och kusten och vandra på den fantastiska skärgårdsön Dyrön dag 2.

Ni får uppleva den bohuslänska naturen och skärgården. Hiking på Dyrön bjuder på vidunderlig utsikt över Marstrandsfjorden med Carlstens fästning i bakgrunden, Pater Noster och Åstol i väster är lika betagande som utsikten över Risön, Hättan och Hakefjorden i öster.

Farleden till Wallhamn och Stenungsund går alldeles söder om Dyrön, så chansen att få se stora fartyg passera bara något hundratal meter från dig är stor.  Är du botaniskt intresserad så lockar även mängder av rara växter. Du kan även ha turen att stöta på de vilda mufflonfåren som strövar fritt på ön.

vandrare som vandrar vandringsleden på Dyrön i Bohuslän

Morgon/Lunch Ni blir upphämtad kl 8.30 på morgon för att åka vidare ut till ön Tjörn & Rönnängs färjeläger. En kort tur över havet tar er till Dyrön och dagens äventyr, i ryggsäcken som ni får av er äventyrsfixare, finns det picknick och lunch som passar till alla i familjen.

Hela vandringsleden är 5km och tar ca 2,5 timme exklusive raster. Men här är det viktigt att lyssna på barnen och orken då ni redan vandrat en dag. Det går att avvika från leden på ett flertal ställen och det är också fantastiskt att ta längre pauser på klipporna för lek och avkoppling. Ön bjuder också på en lekplats, bad och många upptäckarställen. Här njuter ni av det som passar just dig och din familj bäst!

Middag  njuter ni av, där ni känner för, kanske på öns restaurang Trålverket (beroende på säsong) eller på kvällens hotell som är Norden första flyttande hotell – Salt & Sill.

Dag 3  Efter en god natts sömn och hotellfrukost, hämtar vi upp er och kör er till Surfviken (om inget annat är överenskommet) och ert äventyr är slut för denna gång.

Hiking with kids

GOT A QUESTION? ASK CAROLINE!

Your email?


Your question?

we will respond as soon as possible