fbpx

Familjeäventyr

Vandringsresa för hela familjen på Västkusten, Bohuslän

Höjdpunkter – Vandra med barn

Snabbfakta

  • Avgångar: Måndag, Torsdag & Fredag, Maj – Oktober.
  • Måltider: Helpension
  • Resans längd: 3 dagar/2 nätter
  • Boende: Tält
female with child bathe in lake or river and making water drops;
Man fiskar i sjö på västkusten
Laga mat ute i naturen
Familj som vandrar på västkusten i sverige
Barn som leker i skogen på vandringssemester
mother swim with baby in blue water at sunset;
IMG_20200609_191249
IMG_20200607_145319
Fish_Dalsland_331- Photo Cred Henrik Trygg

Photo Henrik Trygg

DSC_5125
DSC_4532
DSC_4500
Mother and her little sons hiking trough forest .
DSC_4519
DSC_4504
forest-1183524_1280
previous arrow
next arrow
mother swim with baby in blue water at sunset;
IMG_20200609_191249
IMG_20200607_145319
Fish_Dalsland_331- Photo Cred Henrik Trygg
DSC_5125
DSC_4532
DSC_4500
Mother and her little sons hiking trough forest .
DSC_4519
DSC_4504
forest-1183524_1280
previous arrow
next arrow
Vandra, lek & njut tillsammans med barnen. Vandringsresa på västkusten med hela familjen. Ni följer Bohusledens troll-lika urskog och kristall klara insjöar och övernattar i naturen.   

2 nätter / 3 dagar.

 
Vandra med barn!

Att som barn få uppleva storslagna vidder, leka fritt i fantastisk trollskog och plaska i friska sjöar, det skapar minnen som många bär med sig resten av livet. Därför är det en självklarhet för oss på Sweden Westcoast Experiences, att familjens yngsta medlemmar ska hänga med på vandringssemestern. Ge er själva ett äventyr att prata om, en vandringsresa för nyfikna sinnen och lekfulla ben.

DAG 1 – VÄLKOMMEN!

Lunch Ni blir hämtade i Stenungsund kl 9.00 och därifrån tar vi oss till  Svartedalens naturreservat. Vid starten går vi igenom all information ni behöver för ert vandringsäventyr, kartor, mat och våra Vandringstips för dagen! Strax därefter är det dags för fika vid Ålevattnet, så att ni har mat i magen och kraft i benen när vandringen börjar.

Eftermiddag Vandringsleden (12km) är väl utmärkt och ni tar er fram längs slingrande stigar där mossa och barr gör stegen tysta och naturen närvarande. I ryggsäcken har vi lagt ner en liten picknick, bra att ha när energin tryter under dagens vandring.

Denna etapp kan vara lite ansträngande på vissa ställen och tar ca 4-5 timmar att vandra plus rast. Utefter vandringen finns det gott om sjöar att bada i. Beroende på vad ni tror att era barn klarar av kan vi anpassa vandringen utefter er familj.

Kväll    Ni har gott om tid på er att ta er fram till kvällens lägerplats där ni möts av ett uppställt tält. Ingredienserna och recept till kvällens middag är på plats och det är dags att tända eldstaden. Att laga mat över öppen eld är en upplevelse i sig, gemytligt, sprakande och smakfullt. Finns lust och ork kan kvällen ägnas åt att fiska (fiskekort behövs då), SUP:a eller bara slappa vid sjökanten.  

DAG 2 – VANDRING

Morgon En sommarmorgon vid sjön där man kan ta på tystnaden och njuta av insekternas surrande. Ta ett uppfriskande morgondopp och soltorka på klipporna innan ni äter frukost.

Efter frukost är det dags att ta tag i dagens äventyr. Här har vi olika rundslingor att välja mellan beroende på hur långt man känner för att vandra

Att bara låta dagen gå med bad från klipporna, fiske och bus i skogen – kan bli nog så bra! Här är det viktigt att känna av barnens kraft, ork och upptäckarlust.

Lunch Ni får med er stormkök och färdiga luncher, bara att värma när ni känner för det på skogens mest förtrollande plats. Vilket ger er flexibilitet för hur ni vill tillbringa er dag. Kanske på en plats i er närhet eller efter en härlig promenad till utsiktspunkten. Låt lekarna visa vägen och ha en dag bara för er själva i skogen eller längs med sjön.

Kväll Väl tillbaka till tältlägret är det dags för kvällens middag. Vi servar er med ved, ingredienser och utrustning och lovar att middagen är välsmakande, lättlagad och ger er tid till att bara vara innan det är dags att krypa in i tältet för den sista natten i skogen.

DAG 3 – AVSLUT

Morgon Morgon  en ny chans till morgondopp och kaffe på klipporna innan det är dags att plocka ihop lägret för denna gång. Vi möter upp er och tar er tillbaks till er bil eller annan överenskommen plats för avfärd. Ert äventyr i Bohusläns trollskogar är slut för denna gången och tillsammans har vi skapat minnen för livet, minnen att vårda och plocka fram när vintern och vardagen kryper inpå igen.

Vi hoppas att vi har inspirerat till fler utflykter och äventyr med barnen och naturen som givna deltagare.

Tips! Avsluta gärna med en natt extra på Surfviken och kanske ett besök på Liseberg, säg till så ordnar vi detta.

5998 per familj

2 vuxna 2 barn

När ni bokar fyller ni i 4 personer i antal. Är ni färre än 2 barn är priset detsamma, har ni fler barn än 2 så är det 500kr extra per barn, mejla oss då gärna så vi kan justera priset.

contact@swedenwestcoastexperiences.se

GOT A QUESTION? ASK CAROLINE!

Your email?


Your question?

we will respond as soon as possible