UA-128487692-2

Familjeäventyr

Vandringsresa för hela familjen på Västkusten, Bohuslän

Höjdpunkter – Vandra med barn

Snabbfakta

  • Avgångar: Måndag, Torsdag & Fredag, Maj – Augusti
  • Måltider: Helpension
  • Resans längd: 3 dagar/2 nätter
  • Boende: Tält

Photo Henrik Trygg

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider
Vandra, lek & njut tillsammans med barnen. Vandringsresa på västkusten med hela familjen. Ni följer Bohusledens troll-lika urskog och kristall klara insjöar och övernattar i naturen.   

2 nätter / 3 dagar.

 
Vandra med barn!

Att som barn få uppleva storslagna vidder, leka fritt i fantastisk trollskog och plaska i friska sjöar, det skapar minnen som många bär med sig resten av livet. Därför är det en självklarhet för oss på Sweden Westcoast Experiences, att familjens yngsta medlemmar ska hänga med på vandringssemestern. Ge er själva ett äventyr att prata om, en vandringsresa för nyfikna sinnen och lekfulla ben.

DAG 1 – VÄLKOMMEN!

Lunch Ni blir hämtade vid vid Stenungsunds station kl 9.00 och därifrån tar vi oss till  Svartedalens naturreservat. Vid starten går vi igenom all information ni behöver för ert vandringsäventyr, kartor, mat och våra Vandringstips för dagen! Strax därefter är det dags för fika vid Ålevattnet, så att ni har mat i magen och kraft i benen när vandringen börjar.

Eftermiddag Vandringsleden (12km) är väl utmärkt och ni tar er fram längs slingrande stigar där mossa och barr gör stegen tysta och naturen närvarande. I ryggsäcken har vi lagt ner en liten picknick, bra att ha när energin tryter under dagens vandring.

Denna etapp kan vara lite ansträngande på vissa ställen och tar ca 4-5 timmar att vandra plus rast. Utefter vandringen finns det gott om sjöar att bada i. Beroende på vad ni tror att era barn klarar av kan vi anpassa vandringen, genom att starta mitt i etappen.

Kväll    Ni har gott om tid på er att ta er fram till kvällens lägerplats där ni möts av ett uppställt tält. Ingredienserna och recept till kvällens middag är på plats och det är dags att tända eldstaden. Att laga mat över öppen eld är en upplevelse i sig, gemytligt, sprakande och smakfullt. Finns lust och ork kan kvällen ägnas åt att fiska eller bara slappa vid sjökanten.  Fiskespö finns att låna för kvällens sysselsättning..

DAG 2 – VANDRING

Morgon En sommarmorgon vid sjön där man kan ta på tystnaden och njuta av insekternas surrande. Ta ett uppfriskande morgondopp och soltorka på klipporna innan ni äter frukost.

Efter frukost är det dags att ta tag i dagens äventyr. En tre-timmars tur runt Gårdsjön (ca7km).

Runt sjön bedrivs idag forskining, området drabbades på 1960-talet av en omfattande fiskdöd orsakad av svavelnedfall och försurning. Idag bedrivs världsunik forskning om luftföroreningar och deras effekter på vatten, växt- och djurliv. Forskningen utförs med känslig mätutrustning och har pågått under lång tid. Gå därför inte nära apparater, kablar eller annan teknisk utrustning. Den forskning som pågår här är betydelsefull för att vi alla ska ha en frisk och rik natur i framtiden.

Att bara låta dagen gå med bad från klipporna, fiske och bus i skogen – kan bli nog så bra! Här är det viktigt att känna av barnens kraft, ork och upptäckarlust.

Lunch Lunchen har ni plockat ihop vid tältlägret och att äta en klassisk macka fylld med godsaker på skogens mest förtrollande plats ger er flexibilitet för hur ni vill tillbringa er dag. Kanske på en plats i er närhet eller efter en härlig promenad till utsiktspunkten. Låt lekarna visa vägen och ha en dag bara för er själva i skogen eller längs med sjön.

Kväll Väl tillbaka till tältlägret är det dags för kvällens middag. Vi servar er med ved, ingredienser och utrustning och lovar att middagen är välsmakande, lättlagad och ger er tid till att bara vara innan det är dags att krypa in i tältet för den sista natten i skogen.

 

DAG 3 – AVSLUT

Morgon Morgon  en ny chans till morgondopp och kaffe på klipporna innan det är dags att plocka ihop lägret för denna gång. Vi möter upp er och tar er till Stenungsunds station eller annan överenskommen plats för avfärd. Ert äventyr i Bohusläns trollskogar är slut för denna gången och tillsammans har vi skapat minnen för livet, minnen att vårda och plocka fram när vintern och vardagen kryper inpå igen.

Vi hoppas att vi har inspirerat till fler utflykter och äventyr med barnen och naturen som givna deltagare.

Tips! Avsluta gärna med ett besök på Liseberg, eller på en skärgårdsö, säg till så ordnar vi detta.

4949 per familj

2 vuxna 2 barn